رئیس هیات مذاکره کننده دولت افغانستان می گوید که در صورتی که ملاهبت الله رهبر طالبان در نشست ماه آینده در ترکیه حضور یابد، رئیس جمهور اشرف غنی نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.

محمدمعصوم استانکزی، رییس هیئت مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان که در مورد نشست هفته گذشته در مسکو، صحبت می کرد، گفت که اگر ملا هبت‌الله، رهبر طالبان در نشست ماه آینده در ترکیه شرکت کند، رییس‌جمهورغنی نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.

او بیان کرد که «در آنجا باید روی اساسات کار شود. این‌که اساسات چه باشد و باید چگونه به پیش برویم.»

به گزارش طلوع نیوز، معصوم ستانکزی، هرچند نشست استانبول ترکیه را برای تسریع روند صلح کشور مهم خواند، اما گفت که همه مسایل در این نشست حل نخواهند شد.

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان چندی قبل در سفر به کابل، طرح تازه‌ای  را برای حل بحران افغانستان با سیاسیون و حکومت شریک ساخت. وزیر خارجه ایالات متحده امریکا نیز نامه‌ای به رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی فرستاده و به فوریت و تسریع روند صلح تاکید کرده است.

وزارت امور خارجه ترکیه چندی قبل اعلام کرده بود که درحال بررسی و انتخاب کشورهایی که قرار است در نشست استانبول شرکت کنند، سطح مقامات شرکت کننده و چگونگی برگزاری نشست استانبول است.

مقامات ترکیه می گویند که این کشور در نظر دارد با برگزاری نشست استانبول گره کور موجود در مذاکرات بین الافغانی را باز کند.

وزارت امور خارجه ترکیه همچنین در نظر دارد نماینده ویژه ای در امور افغانستان تعیین کند. نشست استانبول در ماه آپریل آینده برگزار خواهد شد.