بېرته
برخى مردم کاپیسا از ناامنى درمسیر راه ها شکایت دارند
د خپرېدو نېټه: 1390/11/15 0:0د خبر شمېره: 8603سرچینه: آژانس خبری ایرکا

برخى باشنده گان کاپیسا، از ناامن بودن راه هاى این ولایت شکایت دارند و از دولت مى خواهند تا در مسیر راه ها، پوسته هاى امنیتى ایجاد نمایند.
محمدصابر باشنده قریۀ سکین ولسوالى اله ساى ولایت کاپیسا،گفت که آنها نظر به مشکلات امنیتى، با اطمینان خاطر به سایر ولسوالى ها و مرکز ولایت سفر کرده نمى توانند.
به گفتۀ موصوف، چندى قبل یک برادرش که در اردوى ملى وظیفه داشت، در مسیر راه توسط طالبان مسلح گرفتار شد و به قتل رسید.
موصوف علاوه کرد که پس از آن، تا وقتى خیلى مجبور نشود، به جایى نمى رود.
وى افزود: ((در بین طالبان مسلح، تعداد زیادى افراد وجود دارند که تنها بخاطر شیطنت، افراد بیگناه را به آنها نشاندهى مى کنند و مى گویند که این کارمند دولت است، و طالبان هم بدون تحقیق وى را مى کشند.))
طارق یک معلم در محمود راقى، گفت که باید دولت در مسیر راه هاى ناامن، پوسته هاى امنیتى ایجاد کند تا مردم با اطمینان خاطر رفت و آمد نمایند.
موصوف علاوه کرد که کارکنان برخى اداره ها، مسوولیت دارند که به ولسوالى ها بروند و ادارات مربوطه را از نزدیک بررسى نمایند.
وى افزود: ((در آغاز سال جارى، من به تگاب مى رفتم که در راه توسط طالبان دستگیر شدم؛ براى شان گفتم که من کارمند معارف استم، ولى آنها مرا به یک باغ بردند و به مرگ تهدید کردند، ولى بعد مرا رها کردند و پس از آن روز، نمى خواهم که به ولسوالى هاى تگاب یا اله ساى بروم.))
با وجود اینکه برخى باشنده گان کاپیسا، وضعیت امنیتى را نسبت به سال گذشته بهتر مى دانند، ولى مى گویند که در راه هاى تگاب، نجراب، اله ساى و سروبى، مردم با امنیت کامل رفت وآمد کرده نمى توانند.
به گفتۀ باشنده گان ولسوالى هاى تگاب واله ساى، در راه هاى شان دزدان نیز وجود دارند که گاه در لباس طالب و گاه در لباس نیروهاى ملى افغان، اموال مردم را مى دزدند.
اما عبدالحکیم آخندزاده ولسوال تگاب گفت که نسبت به سالهاى گذشته، امنیت بهتر شده و حال در مسیر راه مشکلات امنیتى، مثل سابق زیاد نیست.
موصوف علاوه کرد که قبلاً رفت وآمد دراین راه ها سخت بود، ولى حال در بعضى جاها پوسته هاى اردوى ملى و پولیس ملى ایجاد شده است.
به گفتۀ وى، حال تعدادى از موترهاى لارى از پاکستان مى آیند و از راه سروبى وکاپیسا، به شمال کشور مى روند.
جنرال محراب الدین صافى والى کاپیسا، گفت که جز ولسوالى هاى اله ساى و تگاب، در همه مناطق باقیماندۀ این ولایت، وضعیت امنیتى بهتر شده است.
موصوف افزود که در آیندۀ نزدیک، غرض مصوونیت امنیت راه ها، پولیس شاهراه را توظیف خواهند کرد.
به گفتۀ موصوف، با توظیف پولیس شاهراه، همه مشکلات امنیتى راه ها هموار شده و مردم با اطمینان رفت و آمد خواهند کرد.
وى افزود که اگر امنیت راه ها بصورت درست تامین شود، موترهاى تجارتى ولایات شمال نیز از راه کاپیسا رفت و آمد خواهند کرد که با این کار، در اقتصاد مردم نیز بهبودى رونما خواهد شد.