محمدنادر کاکر رئیس آبرسانی و فاضلاب شهری زون غرب در ولایت هرات روز گذشته (دوشنبه) در یک نشست خبری گفت: که سطح آب‌های زیر زمینی در ولایت هرات نسبت به دو سال، گذشته کاهش یافته است.

او بیان داشت که به خاطر حل این مشکل، اداره آبرسانی در نظر دارد پلان‌های توسعه‌ای خود در سواحل دریای هریرود و پشتون پل ایجاد کند.

رئیس اداره آبرسانی عامل عمده از دست دادن کیفیت و کمیت آب‌های زیر زمینی را، ایجاد چاه‌های عمیق خودسر عنوان نمود.

آقای کاکر نسبت به شایعاتی که اخیرا درباره کیفیت آب نشر شده بود نیز گفت، این اداره در جریان سال مالی جاری 493 سمپل را از تمام منابع و ذخایر آبرسانی نمونه گرفته است که مشکلی از نظر کیفیت و بیولوژیکی نداشته است.

به گفته وی، برعلاوه اداره آبرسانی، ادارات صحت عامه و محیط زیست نیز آب‌های زیر زمینی را مورد ارزیابی قرار می دهد.

رئیس اداره آبرسانی زون غرب بیان کرد که مشترکین اداره آبرسانی برعلاوه ادارات دولتی، اماکن عمومی و مسکونی در مجموع بیشتر از چهارصد ملیون افغانی مقروضیت دارند که پلان‌هایی برای جمع آوری این مقروضیت روی دست است.

در همین حال اداره محلی هرات می‌گوید که بخاطر برطرف شدن مشکل کاهش آب زیرزمینی، اداره محلی با ادارات مسئول تلاش خواهند کرد.

جیلانی فرهاد سخنگوی مقام ولایت هرات گفت:  در قسمت حفر‌چاه‌های خودسر باید راه کاری از سوی اداره آبرسانی ارائه شود تا اداره محلی در قسمت تطبیق با آن اداره همکاری کند.