انس حقانی، عضو ارشد طالبان در یک نشست مردمی در ولایت خوست گفته است که در روزهای نزدیک عالمان دین نشستی برگزار کرده و مشکل‌های مکتب‌های دخترانه حل خواهد شد.

وی تأکید کرده که طالبان مخالف آموزش دختران نیست.

این در حالی است که با شروع سال جدید تعلیمی در افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم در بسیاری از ولایات هنوز نتوانسته‌اند به مکتب بروند و این مساله با واکنش‌های جهانی مواجه شده است.

پیش از این، وزارت معارف اعلام کرده که این وزارت برای بازگشایی مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم با جدیت روی طرحی کار می‌کند و در این زمینه پیشرفت‌هایی نیز صورت گرفته است.

قرار بود مکتب‌های دخترانه پس از ماه‌ها تعطیلی، در سوم حمل سال جاری خورشیدی در سراسر کشور بازگشایی شوند؛ اما وزارت معارف در همان روز اعلام کرد که مکتب‌های متوسطه و لیسه‌ی دخترانه تا امر ثانی هم‌چنان بسته می‌مانند.

در آن زمان در اطلاعیه‌ی وزارت معارف طالبان آمده بود که هرگاه مطابق شریعت، رسم و رواج و فرهنگ افغانی لباس مکتب‌ها طراحی شوند، آنگاه براساس حکم رهبری طالبان، مکتب‌های دخترانه باز خواهند شد.